Bodelning för bådas trygghet

Går du i tankar om vad som händer vid ett uppbrott med sambon? Måste ni då dela på alla saker, eller kan du behålla det själv? Ta hjälp med bodelning.

Det är ett stort steg att flytta ihop med sin partner, en del väntar längre än vad andra gör. Att känna varandra väl är en bra grund för att lyckas, men trots det finns det aldrig några säkra kort på hur det kommer att fungera. Att bli sambor innebär även att sambolagen kan gälla, det kan även gälla sakerna som skaffas under tiden ni bor tillsammans.

För att slippa några komplikationer om man separerar, så är det värt att göra en bodelning. Om den ena personen exempelvis skaffar ett företag kan det vara ett smart sätt att försäkra sig om att företagets tillgångar följer med just den personen. En bodelning kan göras under samboskapet eller äktenskapet, men den kan även göras i efterhand.

Ha koll på ägodelarna med bodelning

Vid bodelning delar man allt som ingår i den gemensamma egendomen lika. Det är inte alltid så enkelt att göra och det är vanligt att man tar hjälp med det. När ett förhållande tar slut är det inte alltid så lätt att kommunicera och samarbeta med sitt ex. Men givetvis har båda samma rätt att få ut lika mycket av sakerna som man har köpt gemensamt.

Det är otroligt viktigt att göra en bodelning eftersom den gör det säkrare för båda vid ett uppbrott. Utan en bodelning har den andra rätt att begära saker flera år efter att uppbrottet har skett. Vänd er till en bra firma som kan hjälpa er med ett bra avtal vid bodelning som fungerar för er båda. Ni får bekosta det hela själv och det är helt frivilligt att göra det eller inte.