Råd för den som har utsatts för en våldtäkt i Göteborg

Har du eller någon du känner utsatts för våldtäkt i Göteborg? Här får du tips och råd om rättslig, psykologisk och medicinsk hjälp. Läs vidare för mer info.

Våldtäkt är ett av de mest allvarliga brott som man kan utsättas för eftersom det också innebär en stor kränkning av integriteten och värdigheten. Att omedelbart få kvalificerad hjälp efter en våldtäkt kan vara avgörande för återhämtningen.

Oavsett om det handlar om rättsligt stöd, psykologisk hjälp eller medicinsk vård, är det viktigt att veta vart man kan vända sig. Det första man bör göra är därför att anmäla brottet till polisen så att de kan inleda en utredning. De kan även ge tips och råd om vart man kan vända sig för att få vidare stöd och hjälp.

Vänta inte med att söka hjälp vid våldtäkt

När en våldtäkt har ägt rum är det viktigt att brottsoffret får all tänkbar hjälp men många gånger kan det vara svårt att veta var man ska börja. För den som har utsatts för våldtäkt i Göteborg finns det ett specialistteam inom sjukvården som tar hand om de medicinska behoven, samt säkrar eventuella bevis.

Hjälp vid våldtäkt i Göteborg kan även innefatta samtalsstöd och terapi via offentliga institutioner och privata organisationer. Man kan även få råd och samtalsstöd via olika chattar och telefonlinjer, även anonymt. Att bryta tystnaden är ett kraftfullt steg mot återhämtning, och samhället har en skyldighet att erbjuda en trygg väg framåt för alla drabbade.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik