Rörmokare med journummer i Uppsala

Avloppsstopp, frusna rör och vattenläckor kan innebära att du behöver anlita en rörmokare i Uppsala akut. Men det gäller att se upp då inte alla är seriösa.

Läckande gas- eller vattenledningar, stopp i avloppet eller rör som fryser sönder kan innebära att man måste anlita en rörmokare akut. Men som med alla snabba beslut är det lätt att det blir fel och att man anlitar fel rörmokare. Inte sällan gör man en snabb sökning på nätet och ringer den rörmokare som ligger högst upp på listan.

Då är det lätt att man blir lurad eftersom det tyvärr finns många oseriösa företag. Inte sällan får man betala överpriser, och ibland åtgärdas inte heller problemet korrekt. Det leder ofta till att felet förvärras och att reparationskostnaderna ökar alldeles i onödan. Därför ska man alltid i förväg kontrollera den rörmokare man tänker anlita.

Hitta en pålitlig rörmokare i Uppsala

Det är inte alls ovanligt att man måste anlita en rörmokare akut. Därför kan det vara bra att ha telefonnumret till en pålitlig rörmokare inlagt i mobilens telefonlista. Fast hur hittar man då en bra rörmokare? Det bästa är att fråga grannar och vänner om tips. Väljer man en rörmokare som man har hittat på nätet är det viktigt att man kontrollerar företaget.

Rörmokaren ska inneha F-skattebevis och finnas registrerad hos organisationen Säkert Vatten. Men tänk på att också välja en rörmokare som har sin företagsadress inte alltför långt bort. Då får man snabbare hjälp, men det blir också billigare eftersom man även får betala för rörmokarens restid.

Måste man anlita en rörmokare?

Många hemmafixare tror att de kan spara pengar genom att själva dra rörledningar eller åtgärda avloppsstopp. Men rörsystem är komplexa, och i värsta fall kan man orsaka mer skada än nytta, även vid rensning av avlopp. Drar man rörledningar felaktigt kommer heller inte hemförsäkringen att gälla. Därför ska man vid rörarbeten alltid anlita en certifierad rörmokare i Uppsala.

Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget när man anlitar en rörmokare. Det är viktigt att man i förväg tar reda på hur mycket det kommer att kosta och vad som ingår i priset. Gäller det ett större arbete måste man även skriva ett ordentligt avtal. På så vis undviker man tråkiga missförstånd och märkliga extrakostnader på fakturan.