Vad finns det för slags markiser i Stockholm?

Markiser i Stockholm har olika namn beroende på funktion. Till det tillkommer markisens design. Det är både funktion och design som ska falla en i smaken.

Om du är osäker på vad du ska välja för funktion kan du läsa en kort introduktion av de vanligaste här. En terrassmarkis är något du skaffar om du har en terrass och vill kunna sitta ute även i het sol eller vid lite duggregn. En takmarkis kan bli det perfekta skyddet om du har ett uterum med glas eller genomskinligt plasttak. Fönstermarkis väljer du om du vill ha en som går ut från fönstret.

När det gäller pergolamarkis hörs även det på namnet var den passar sig bäst. Det är inte alla som har en pergola att tillgå, men har du det kan det vara en god idé att du skaffar dig en fin pergolamarkis. För dig som bor i lägenhet med balkong är det en sidomarkis som är mest praktisk. Den skärmar av och du slipper alltför starkt sol om du nu inte vill ha det.

Markiser i Stockholm är perfekta för dig som har ett växthus

Vill man odla sina egna växter och grödor är det smart att göra det i ett växthus där man sätter upp markiser för att skydda dem från för stark sol. Om man samodlar alla sina plantor förståndigt, till och med tillsammans med vissa blommor, kan man hålla en hel del skadedjur borta. Då slipper man mycket jobb med att hålla plantorna vid liv på grund av skadedjurens framfart.

Det är även att tänka på för dig i Stockholm som enbart har en balkong. Kanske får du plats med en liten fin odling i ett miniväxthus. Då kommer återigen sidomarkiser att vara till nytta och kanske vill du dessutom satsa på en liten fristående markis. I större växthus kan det med fördel placeras en vertikalmarkis som löper likt en rullgardin på utsidan.