Slipa som en dans

Om du tycker att det är speciellt härligt att ta bort ytor som är slitna och solblekta så kan golvslipning vara något för dig. Ett yrke för dig som är noggrann och som har ett gott handlag.

Golvslipningsexperterna har ett yrke som inte alla klarar av. För att bli riktigt duktig på att slipa golv ska du veta hur du ska göra för att den dåliga ytan ska tas bort och den bra ytan under ska sparas. Det handlar om rätt maskiner, rätt slippapper och rätt handlag. Ett handlag som innebär att du mer eller mindre dansar fram över golvet. Du rör dig på ett sätt där du hela tiden svävar fram över ytan och inte stannar till för länge på en plats. För om du gör det så kommer ytan att bli ojämn. Låter det svårt? Det är det. Och det är därför som de duktiga yrkespersonerna kallas för experter.

Med rätt skyddsutrustning

Idag finns det slipmaskiner som har en dammsugare ansluten. Det gör att det inte blir så dammigt som det tidigare var att slipa ett golv. Men även om du skulle hoppa över munskydd, skyddsoverall och glasögon så finns det ett par skydd som du aldrig hoppar över. Nämligen skoskydden. En slipad yta blir mycket ömtålig för smuts, så om du sätter fotavtryck på den kommer de att bli kvar efter ytbehandlingen. Och det är troligen inget du önskar dig. Det är också viktigt att du gör en ordentlig dammsugning efter slipningen och före behandlingen.