Fräscht och nytt golv

Alla vill ha ett vackert och trivsamt hem. Alla har inte samma möjligheter men trägolvsägare ligger extra bra till. Trägolv kommer i många former men har en sak gemensamt. De kan slipas.

Vi älskar våra skogar, våra träd och de material vi får från träden. Trä bygger våra hus och våra möbler och våra husgeråd. Trä har sedan många hundra år varit det föredragna materialet till våra golv. Fortfarande idag ses trä som ett exklusivt och bra val.

Många bostäder har trägolv som är riktigt gamla. I vissa fall används trägolv som är flera hundra år gamla. Troligen finns inte många fullt så gamla golv i Stockholmstrakten men i Nacka finns gott om äldre trägolv. Ett trägolv som inte råkat illa ut och fått skador behöver inte slipas ofta, men efter tio års normal användning är det dags.

Att slipa ett trägolv

En golvslipning bör alltid börja med en konsultation. Firman du kontaktar behöver få en uppfattning om golvets skick. Därefter planeras slipningen noga. Alla möbler behöver flyttas bort från rummet och golvet ska städas.

Slipningen utförs med maskiner och speciella verktyg. Moderna slipmaskiner genererar inte mycket damm men lite kommer förstås att flyga omkring. Tidsåtgång beror på golvets storlek. En skicklig yrkesperson gör jobbet snabbt.

Efterarbetet är lika viktigt. Då det slipade golvet städats av ska ytbehandlingen göras. Den garanterar ett hållbart golv. Efter den behöver golvet torka några dagar innan det återigen kan användas.

Kontakta en erfaren firma som utför golvslipning i Nacka för att få en offert och ett välgjort jobb.